De muzikanten

De leden van Swareed – elk met een eigen achtergrond maar samen een gedeelde visie: muziek is harmonie, muziek is balans, muziek is zuiver en puur. Het brengen van herkenbare melodiëen op een eigentijdse manier is het doel van Swareed, en daarbij brengen de leden van Swareed hun bijzondere ervaringen met muziek samen.

Ravinder Singh Bedi 

Zang en Harmonium

Ravinder Singh Bedi, geboren te Rotterdam, begon al op 3-jarige leeftijd met zanglessen van zijn vader, dhr B.S. Bedi, die zelf het conservatorium in India heeft afgerond. Op zesjarige leeftijd trad hij voor het eerst op voor groot publiek. Tot zijn dertiende heeft Ravinder regelmatig opgetreden samen met zijn vader. Na een lange periode van stilte werd het weer tijd voor muziek en richtte hij in 2007 een eigen muziekgroep op: Swareed. In Swareed krijgt Ravinder de mogelijkheid om liedjes te zingen van alle tijden en genres.
Naast het zingen in Swareed wordt Ravinder ook regelmatig gevraagd om als gastzanger op te treden met luisterconcerten van Avishkar (o.l.v. Ronny Bhikari), Mumbai Beats (olv Wirin Kishoendajal) en andere onafhankelijke (theater)projecten.

Dinesh Ramcharan – Tabla

Dinesh Ramcharan, geboren te Rotterdam, is begonnen met het bespelen van de dholak op 6-jarige leeftijd. Deze ontwikkeling heeft onder meer bijgedragen dat zijn passie voor de (Indiase) muziek groeide. Vanaf zijn twaalfde heeft hij het bespelen van de tabla geleerd bij dhr Mohkamsing. Vervolgens heeft Dinesh een aantal specifieke tabla-aspecten geleerd bij dhr Bhattacharya.  Om de muziek nog beter te begrijpen leert Dinesh bij op het gebied van Indian Vocal bij dhr Rishi Dhir. Verder heeft Dinesh zijn muzikale ervaring mogen opdoen op het gebied van licht klassieke Indiaas muziek. Sinds eind 2009 maakt hij deel van Swareed waar hij oa de mogelijkheid krijgt om zich verder te ontplooien als muzikant.

Awienaash Ramlal – Keyboard

Awienaash is begonnen met keyboard spelen toen hij 14 jaar was. De eerste jaren heeft hij les gehad van een docent en zo zijn akkoordenkennis vergroot. Om meer ervaring op te doen, is Awienaash mee gaan doen met bestaande muziekformaties en heeft zo veel podiumervaring opgedaan. Verder speelt Awienaash regelmatig in de mandir, waar hij de kans krijgt zijn eigen creativiteit in praktijk te brengen, zonder dat het ten koste gaat van het gevoel van de bhajan. Sinds 2011 heeft Awienaash de groep Swareed versterkt door zijn moderne inbreng en enorme motivatie. Awienaash wil in Swareed zijn vaardigheden verder ontplooien en meer ervaring opdoen in alle verschillende genres die Swareed ten gehore brengt.

Rahul Samlal – Gitaar

 

Rahul Samlal begon met muziek op 15 jarige leeftijd met het bespelen van drums . Hij sloot zich vervolgens aan bij de  Surinaams-Hindoestaanse muziekgroep Varisha waar hij jaren in heeft gespeeld. Uiteindelijk heeft hij zijn drumstokken aan de wilgen gehangen en zijn tijd gestoken in zijn werk en gezin. Later heeft hij de muziek weer opgepakt door met akoestische gitaar te beginnen. Dit leidde tot een periode van muzikale kennismaking met de muziekformatie Swareed. Sinds 2011 is hij dan ook de vaste gitarist van Swareed. Naast het gitaarspelen neemt Rahul ook de backing vocals voor zijn rekening.

Rajender Khemai – Side Rythms

Rajender Khemai is op zijn 10e begonnen met muziek maken op verjaardagfeestjes binnen zijn (muzikale) familie. Hij begon met het bespelen van side rythyms. Vervolgens is hij basgitaar gaan spelen. Na jaren muzikaal even niets gedaan te hebben, is Rajender sinds 2012 een vaste waarde voor muziekformatie Swareed. In Swareed bespeelt hij niet alleen de side-percussions, zoals de bongo of cayon, maar neemt hij ook de backing vocals voor zijn rekening.

Photography: Navin Kisoensingh (navin.nl)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart